Thursday, March 12, 2015

Venäläisen eläkeläisnaisen murhannut kokoomusnuori puhui oikeudessa kuin Stubb -- kuuntele ääninauha ja lue kaikki asiakirjat


Kokoomusnuorten järjestösihteeri (kuvassa vas.) otettiin kiinni 16.10.2014 epäiltynä avunannosta venäläisen eläkeläisnaisen murhaan. Kokoomusnuorten toiminnanjohtaja Jukka Romppainen asui järjestösihteerin asunnossa murhatessaan heidän yhteisen naapurinsa 12.10.2014 hirttoköydellä. Kokoomusnuorten järjestösihteeriä ei enää epäillä mistään. Hän todisti asiassa poliisille, mutta kieltäytyi todistamasta oikeudessa. Romppainen on todettu syylliseksi murhaan. 



Kuten oheinen äänite todistaa, Helsingin kokoomusnuorten toiminnanjohtaja Jukka Romppainen selosti helmikuussa Helsingin käräjäoikeudessa kylmän tunteettomasti ilman katumusta, miten hän kidutti ja murhasi venäläisen naapurinsa Irina Kirillova-Plantingin hirttoköydellä Helsingissä 12.10.2014. Kokoomusnuorten toiminnanjohtaja kuvailee kylmäverisesti tarkkailleensa naisen pään turpoamista ja sinertymistä hirttämisen aikana ennen uhrin hukuttamista mereen. Oikeudessa kokoomusnuori luetteli faktoja täsmällisesti ja rauhallisesti kuin vaalitentissä. Puheenparsi tuokin mieleen pääministeri Stubbin nulikkamaisen viisastelun. Syytekirjelmän mukaan kokoomusnuoren uhrilla oli useita vammoja päässä, murtuneita kylkiluita, verenpurkaumia silmissä ja aivovamma. Venäläinen uhri oli vain runsas 150 senttimetriä pitkä ja hento, kun kokoomusnuori oli yli 180-senttinen ja roteva. Asiakirjoissa ei ole mitään tietoa siitä, että venäläisnainen olisi huomauttanut Romppaista koirien huonosta kohtelusta. Minkälainen keskustelu Romppaisen ja Irina Planting-Kirillovan välillä käytiin ennen murhaa, jää arvoitukseksi. Kokoomus ei tähän mennessä ole tuominnut tekoa millään tavalla eikä erottanut Romppaista puolueen jäsenyydestä. Päin vastoin, kokoomusnuoret pitää murhaa Romppaisen omana tragediana, ikään kuin se olisi venäläisnaisen syy. Myös oikeudessa Romppainen syytti tapahtumasta uhriaan väittämällä vastanneensa "väkivallalla väkivaltaan", kun nainen oli Romppaisen mukaan tarttunut hänen hihaansa. Aikaisemmin menestynyt kokoomusnuori Romppainen väittääkin nyt kärsineensä pahoista mielenterveyden ongelmista yli 10 vuoden ajan, vaikka hän on sinä aikana toiminut kokoomusnuorten johdossa eri tehtävissä, ollut töissä ja käynyt reserviupseerikoulun. Romppainen ja hänen asuinkumppaninsa, kokoomusnuorten järjestösihteeri, otettiin kiinni 16.10.2014. Aluksi myös kokoomuksen järjestösihteeriä epäiltiin avunannosta murhaan, mutta enää häntä ei epäillä mistään. Kuuntele Romppaisen todistelu Helsingin käräjäoikeudessa 19.2.2015:







Murmanskista Suomeen muuttanut Irina Kirillova-Planting, kokoomusmurhan uhri. 



Kokoomusmurhan uhri Irina Kirillova-Planting syntyi venäläiseen perheeseen Neuvostoliitossa Kazakstanin Pavlodarissa 1956 ja muutti vanhempiensa eron jälkeen äitinsä kanssa Murmanskiin Severomorskin tukikohtakaupunkiin. Irina avioitui suomalaisen miehen kanssa 1990 ja muutti Rovaniemelle. Avioeron jälkeen Irina muutti Helsinkiin ja asui parikymmentä vuotta talossa, johon hänen murhaajansa muutti vasta viime vuonna. Irina työskenteli Helsingissä matkaoppaana ja pyöritti pientä maahantuontifirmaa. Irina oli hyvin eläinrakas ja vieti eläkepäiviään Caesar-koiransa parissa. Ohessa viimeiset kuvat Irinasta ulkoiluttamassa koiraansa Laajasalon kallioilla. 




 
 
Irina Kirillova-Planting ulkoiluttamassa Caesar-koiraansa Laajasalon kallioilla. 




Venäläisnaisen murhasta syytetty Romppainen (kuvassa kesk.) vietti murhailtaa kokoomusnuorten varapuheenjohtajan (kuvassa oik.) kotona. Varapuheenjohtaja kertoi Romppaisen asuinkumppanin, kokoomusnuorten järjestösihteerin (kuvassa vas.) panetelleen Romppaista Kokoomuksen Nuorten Liiton jäsenille. Esitutkinnan mukaaan Romppainen lähetti järjestösihteerille vihaisen Facebook-viestin, jossa hän syytti järjestösihteeriä valheiden levittämisestä, palasi heidän yhteiselle asunnolleen ja murhasi venäläisen naapurinsa. Poliisi otti aluksi myös järjestösihteerin kiinni epäiltynä avunannosta venäläisnaisen murhaan, mutta naisen asema muutettiin todistajaksi, eikä häntä epäillä mistään. Kokoomusnuorten varapuheenjohtajaa ei epäillä asian suhteen mistään. Lähde: Facebook.   




Lue jutun aineisto kokonaisuudessaan, 
oikeuden välipäätös, syytekirjelmät ja esitutkintapöytäkirja: